Een echte influencer, IK!

Met kinderen van 5 en 8 jaar oud in het jaartal 2020 ontkom je niet aan influencers. Meer dan mij lief is komen Enzo Knol en Dylan Haegens ons leven in. Het deuntje van @dylanhaegens…. Om gék van te worden. Als mijn dochters tekening enthousiast door Oma wordt beoordeeld met een ‘beautiful’ zegt mijn dochter doodleuk ‘Zo ben je net een vlogger, Oma!’.

Zelf ontkom ik ook niet aan de influencers. Ik ben dan meer van Michael Pilarczyk voor z’n wijsheden over het leven. Bas Smit leert mij het leven niet zo serieus te nemen en vooral dat met veel lachen de wereld echt leuker wordt. Hij legde ook een link tussen veel lachen doet lachen en dat dit ook voor seks geldt. Helaas hebben de chemo’s een averechts effect daarop. Maar dat is dan weer een heel ander onderwerp. Zo komen we wel weer op het onderwerp terug: ik ben opeens zelf influencer geworden. IK! ..die alle privacy-instellingen op mijn sociale media zo strak had staan als een snaar. Ik, die nooit op de voorgrond wilde treden. De leerling in de klas die zeker niet op wilde vallen. Die zo voorbeeldig was dat niemand haar zag. Zo bijzonder wat deze ziekte met mij doet. Het is mijn nieuwe levenspad. Ik wil mensen laten zien dat je tijdens de genezing van kanker een leven hebt, of -op z’n minst- een afgeslankte vorm daarvan. Het is nu zelfs mijn Jobtitle op LinkedIn: Genezend van kanker at op weg naar Gezondheid & Geluk.

Naast influencers heb je trouwens ook ‘rockstars’. Zo noem ik ze even . Net bedacht. Zij staan niet op de voorgrond zoals influencers. Maar zij laten vanaf de aarde de hemel ‘rocken’. Eigenlijk zijn het dus engelen op aarde. Ze maken het leven van ‘de patiënt’ dragelijk. Denken mee en ondersteunen in de praktische zaken. Zijn er voor je door ’s nachts hun telefoon aan te houden. Voor het geval je naar het ziekenhuis moet en zij op je kinderen moeten passen. Of die met niet één maar wel drie ovenschalen tegelijk aan komen zetten. Omdat ze net 6 uur in de keuken hebben gestaan zodat ik mijn energie aan mijn kinderen kan besteden, in plaats van aan eten koken. Of dan die geweldige dames die met mij werken aan www.overleefborstkanker.nl. Professionals zijn het en ze werken met de snelheid van het licht. Geheel belangeloos doen ze dat en met de energie van een compleet eigen planeet. Met hun energie wordt mijn ziekte wat lichter. Zoals je van een echte ster verwacht. Wie zijn mijn Rockstars?

Nou dat rijtje is stiekem best lang:

  1. Mijn lieve buurvrouw en vriendin Maaike de Wilde, loopbaancoach en schrijver van hetBoekvanEfra.nl, omdat zij altijd voor mij en mijn gezin klaar staat!
  2. Samen met haar lieftallige echtgenoot Raymond Kok, onze persoonlijke huisKok die wekelijks meerdere maaltijden voor ons kookt!
  3. Susanne Koning, websitebouwer en technisch VA bij susannekoning.nl die geheel belangeloos de gehele website van overleefborstkanker.nl verzorgt; snel, vakkundig én perfect!
  4. Karin Buik o.a. Tekstschrijver bij haar eigen Taalzinnigtekst én mijn persoonlijke Schrijfcoach.
  5. Mijn buurvrouw en naamgenoot met haar Hans die dag én vooral ook ’s nachts klaar staan voor het geval ze voor mijn kinderen moeten zorgen.
  6. En natuurlijk niet te vergeten mijn geweldige familie: Mijn allerliefste man die het zelf ook écht niet makkelijk heeft, mijn liefste kinderen van de wereld die het ondanks alles zo goed doen, mijn geliefde moeder en haar Wim die áltijd voor ons klaar staan, samen met mijn geweldige zussen en zwagers!

Zonder rockstars geen influencers! #eeuwigedankbaarheid #fightbreastcancer #makingdreamscometrue #hoemooiishetleven.

Laatste berichten

Praktische tips
Bijwerkingen