Na de diagnose

Je zult hem niet snel vergeten: die ene dag dat je de diagnose kreeg. De dag dat jouw rollercoaster met een duizelingwekkende vaart aan zijn tocht begon. Want wat komt er dan veel informatie op je af. Er moeten misschien al keuzes gemaakt worden én je zal je familie en vrienden moeten inlichten. Een bizarre tijd die iedereen op zijn of haar eigen manier ervaart. Lees hier de verhalen van lotgenoten en anderen die op de één of andere manier al met deze situatie te maken hebben gehad.

Vermoeidheid en voeding

Door Gast blogger | 1 juli 2020

Ongeveer 80% van alle kankerpatiënten krijgt te maken met vermoeidheid (1). Na twee jaar heeft 20-40% van de ex-kankerpatiënten nog steeds last van extreme vermoeidheid. Dit wordt ‘kankergerelateerde vermoeidheid’ genoemd. Wat veroorzaakt vermoeidheid? Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij vermoeidheid (2). Meestal komen  er verschillen factoren tegelijk voor, bijvoorbeeld: psychische klachten zoals…

Het verhaal van Ingrid

Door Gast blogger | 29 juni 2020

Even voorstellen Mijn naam is Ingrid (46), getrouwd en moeder van een zoon van 9 jaar oud. Twee jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker. De eerste tekenen en dan… de diagnose Spierpijn of iets hormonaals, daar dacht ik aan toen ik een verdikking in mijn borst voelde die ook een wat zeurderig gevoel veroorzaakte.…

Het verhaal van…Wendy

Door Gast blogger | 14 juni 2020

Even voorstellen Mijn naam is Wendy, getrouwd. Op mijn dertigste kreeg ik de diagnose borstkanker. De eerste tekenen en dan… de diagnose Tijdens een week dat ik alleen thuis was, vertelde mijn gevoel dat ik een borstonderzoek moest doen. Nooit eerder had ik dat gedaan en juist toen ontdekte ik iets: ik voelde een knobbeltje.…

Vermoeidheid en voeding

Door Gast blogger | 1 juli 2020
Anouk Hartevijf

Ongeveer 80% van alle kankerpatiënten krijgt te maken met vermoeidheid (1). Na twee jaar heeft 20-40% van de ex-kankerpatiënten nog steeds last van extreme vermoeidheid. Dit wordt ‘kankergerelateerde vermoeidheid’ genoemd. Wat veroorzaakt vermoeidheid? Er zijn verschillende factoren die…

Lees verder

Het verhaal van Ingrid

Door Gast blogger | 29 juni 2020

Even voorstellen Mijn naam is Ingrid (46), getrouwd en moeder van een zoon van 9 jaar oud. Twee jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker. De eerste tekenen en dan… de diagnose Spierpijn of iets hormonaals, daar dacht…

Lees verder

Het verhaal van…Wendy

Door Gast blogger | 14 juni 2020

Even voorstellen Mijn naam is Wendy, getrouwd. Op mijn dertigste kreeg ik de diagnose borstkanker. De eerste tekenen en dan… de diagnose Tijdens een week dat ik alleen thuis was, vertelde mijn gevoel dat ik een borstonderzoek moest…

Lees verder

Het verhaal van…Gina

Door Gast blogger | 4 juni 2020

Even voorstellen Mijn naam is Gina (34), getrouwd, moeder van twee jongens van vijf en één jaar oud én borstkankersurvivor. In juni 2019 kreeg ik de diagnose borstkanker, mijn jongste zoon was pas zeven maanden. De eerste tekenen…

Lees verder

Een echte influencer, IK!

Door Judith Walter | 2 juni 2020

Met kinderen van 5 en 8 jaar oud in het jaartal 2020 ontkom je niet aan influencers. Meer dan mij lief is komen Enzo Knol en Dylan Haegens ons leven in. Het deuntje van @dylanhaegens…. Om gék van…

Lees verder

Sport als medicijn

Door Gast blogger | 27 mei 2020

Het vroegere advies ‘doe maar rustig aan’ bij de diagnose kanker is al een tijdje niet meer van  toepassing. Het laatste decennium is er veel onderzoek verricht naar het effect van sport en bewegen op kanker. Vanzelfsprekend is…

Lees verder

We are Live

Door Judith Walter | 13 mei 2020

Op 19 november 2019 werd er een bombardement uitgevoerd. Eentje die alleen in mijn directe omgeving voelbaar was. Ik, een jonge vrouw van 38 jaar met man en twee jonge kinderen: borstkanker. En niet de fijnste variant. Een…

Lees verder

Blog van een leerkracht

Door Gast blogger | 19 april 2020

Het is dinsdagmiddag en ik check nog even mijn mail voordat ik naar huis ga. Er staan wat mails in over vergaderingen, rapporten en de sinterklaasviering. En dan die ene mail, met dat ene zinnetje: ‘Ik heb borstkanker’…

Lees verder

Tijd van bezinning?

Door Judith Walter | 12 april 2020
Tijd voor bezinning

Wie had ooit bedacht dat het Hollandse leven zo stil zou komen te staan? Iedereen die dit zou hebben voorspeld, zou voor gek verklaard zijn. Voor mijn gezin en mij is Corona net even de kers op de…

Lees verder

Hervorming

Door Judith Walter | 26 januari 2020
Hervorming

Sorry voor mijn late reactie Sinds enkele weken is mijn standaard openingszin in mijn e-mails “Sorry voor mijn late reactie”. Ik begin er nu al genoeg van te krijgen. Ik realiseer me wel dat dit zinnetje mijn transformatie…

Lees verder

Eefjes 'chemo-look'

Eefje probeert de situatie voor haarzelf en haar omgeving met de nodige humor benaderbaar te houden. Wat een bikkel hè!?

Play Video