Hoogst waarschijnlijk heb JIJ, of één van jouw naasten of geliefden, pas geleden de drie life-changing woorden: “U heeft borstkanker”  gehoord. Hierna is niets meer hetzelfde. En laten we eerlijk zijn, bereid je voor,... niets zal ook nooit meer hetzelfde worden. Je wereld staat op zijn kop en het leven zoals je dat tot nu leefde, is verleden tijd.

Je zult veel leren op jouw weg naar genezing: dat er meerdere soorten borstkanker bestaan, dat iedere patiënt weer anders is en dat er daarom ook verschillende behandelingen voorgeschreven worden en je maar zelden iemand zult treffen die precies hetzelfde heeft als jij.
Maar samen met andere patiënten en hun directe omgeving, met al onze verschillende factoren, behandelingen en complicaties of meevallers, gaan we uiteindelijk allemaal, voor genezing!

Op deze website proberen we met praktische tips en adviezen, van lotgenoten, informatie uit de media, ervaringen en vooral de verhalen van lotgenoten en ervaringsdeskundigen die jou al zijn voorgegaan, jou te informeren.
We proberen samen op deze plek, de weg naar genezing en herstel iets lichter te maken en vooral elkaar bij te staan door positief te denken, onze krachten te tonen en te bundelen en bovenal jou te laten voelen dat je niet de enige bent.

Borstkanker is een enorm gevecht en dat hoef je niet alleen aan te gaan. Samen sta je sterker!!

 

Deze website is opgericht door Judith, die gaandeweg heeft besloten dat ze liever meer afstand neemt omdat het haar teveel aangrijpt en door alle verhalen van lotgenoten juist dieper in de put raakt. En dat wil niemand. Daarom heb ik, Linda, het stokje van haar overgenomen.

Ik hoop van harte dat ik deze website voort kan zetten, op een manier zoals Judith dit ook van plan was, en dat ik jullie kan inspireren en informeren. Maar bovenal hoop ik dat we er met z’n allen als sterke vrouwen, en mannen!! (ook al zijn dat er verhoudingsgewijs een stuk minder) weer bovenop komen, want borstkanker is niet niks en daarom is het belangrijk om ergens op terug te kunnen vallen, informatie te kunnen opzoeken, vragen te kunnen stellen en vooral lotgenoten te vinden waar je je veilig en geborgen bij voelt.

Voel je hier geliefd en begrepen, want we zitten in hetzelfde schuitje,…

Overleef borstkanker - gedicht - sta stil

Sta stil

Voor even stokt het normale leven

Corona is onwerkelijk maar echt 

De onzichtbare vijand waartegen

de hele wereld vecht

 

Een opperste hygiëne

'Vrijwillig' in quarantaine

Nog nooit zoveel thuis gebleven

Helaas voor mij met angst

en beven

 

Maar laten we ook bezinnen 

Tijdens die vele uurtjes binnen

Laten we niet kijken, maar zien

Stilstaan bij het 'niet hollen'

misschien.....

Praktische tips

Praktische tips

Lees hier tips van ervaringsdeskundigen over bijvoorbeeld radiologisch onderzoek en voeding. Heb jij zelf tips, of mis je tips over een bepaald onderwerp? Laat het ons weten via het contactformulier.

Bijwerkingen

Bijwerkingen

De behandeling tegen borstkanker geeft helaas zoveel bijwerkingen dat er voor deze tips een aparte categorie is. Laat het ons weten als je een aanvulling hierop hebt. Stuur ons een bericht via het contactformulier.

Uit het nieuws

Behandeling tijdens corona

Kankerpatiënten vrezen voor onderbreking behandeling door coronacrisis: Bilthovens ziekenhuis springt bij.

29 maart 2020

De intensiteit van de coronacrisis eist zijn tol op andere takken binnen de zorg. Alles wat op medisch vlak uitgesteld kan worden,…

Britse onderzoekers vinden cel die kan helpen kanker te elimineren

21 januari 2020

Wetenschappers van de Cardiff University hebben een grote stap gezet in het onderzoek naar de genezing van kanker. Zij hebben hun ontdekking…

Overlevingskans voor mensen met kanker opnieuw toegenomen

20 januari 2020

De overlevingskans van mensen met kanker neemt toe. 65 procent van de patiënten die in 2013 de diagnose kanker kregen, was vijf…