Hervorming

Sorry voor mijn late reactie

Sinds enkele weken is mijn standaard openingszin in mijn e-mails “Sorry voor mijn late reactie”. Ik begin er nu al genoeg van te krijgen. Ik realiseer me wel dat dit zinnetje mijn transformatie volledig symboliseert. Dat zinnetje is echt zó Judith 1.0…..De controlfreak. Dat ik er vandaag voor kies om te stoppen met deze openingszin is vooruitgang. Welkom Judith 2.0! Wie neemt het een borstkankerpatiënt middenin het chemotraject nou kwalijk dat een antwoord op een e-mail een paar dagen later komt?! Niemand! Klaar ermee.

De transformatie omarm ik dus. Ik ben er zelfs mega dankbaar voor. Gek genoeg maak ik gevoelsmatig de grootste stappen van mijn transformatie door tijdens de dagen dat de chemo door mijn lijf gaat. De medische verklaring hiervoor is Dexamethason. Het meest geweldige anti-misselijkheidsmedicijn dat er is. Én een enorm pepmiddel. Zo lang ik dit medicijn uit mijn anti-emeticakit slik voel ik me de eerste dagen na de chemo dus best goed. Een nieuw soort goed natuurlijk, want zoals de goed van voor de chemo’s wordt het logischerwijs voorlopig niet meer. Maar met de nieuwe goed is ook goed te leven. Hiervoor moet ik gewoon aanpassingen doen in mijn energie-output, dus doseren en rust inlassen. En dankzij de Dexamethason heb ik nog geen teiltje gevuld, of me zelfs ook maar misselijk gevoeld. Waar ik trouwens wel écht misselijk van werd; de anti-obstipatie medicijnen. Wow, die doen dus echt waar ze voor gemaakt zijn: je darmen in werking zetten, ook als blijkt dat je dat helemaal niet drie keer op een dag nodig hebt….. Gelukkig kwam ik er vrij snel achter dat die de oorzaak van mijn misselijkheid waren. Eentje per dag werkt voor mij een stuk beter!

Maar terug naar de transformatie. Ik zie mogelijk een spirituele oorzaak in de boost van mijn transformatie, zo vlak na die shot met chemopacmans die door mijn lijf razen om kankercellen uit te schakelen. Tijdens deze periode doe ik namelijk dagelijks een geweldige meditatie om de chemopacmans extra kracht te geven de kanker te laten verdwijnen en mijn lijf optimaal te ondersteunen. Mede door deze geweldige meditatie sta ik enorm ‘open’, ervaar ik zodoende enorm veel inzichten over mijzelf én zie ik nu opmerkelijk genoeg ook een cyclus ontstaan in het ontstaan van mijn blogs. Dit is namelijk blog 4 van chemo 4. Allen geschreven op een zeer bijzonder tijdstip, waarop ik hoop dat jij als lezer gewoon wél slaapt. Maar hé, who cares? Dit is mijn transformatie die ik volledig omarm en waar ik dankbaar voor ben. Of het dus de Dexamethason is waardoor ik niet slaap, of doordat ik de meest geweldige ingevingen krijg, dat maakt helemaal niet uit. Judith 2.0 laat los en geniet waar mogelijk. Go with the flow. En dat zegt een controlfreak die nog maar in haar 8e week van haar behandeling zit. Ik kijk nu al uit naar alle geweldige inzichten die ik tijdens de volgende 16 chemo’s zal krijgen. De eerste kuur van 4 zit erop. De volgende kuren zijn anders en ook de anti-emeticakit wordt anders. Wie weet zit er bij de volgende kuren geen Dexamethason. Dan weet ik ook meteen waar de inzichten nou écht vandaan komen! Wordt vervolgd dus……. Ik kijk er met nieuwsgierigheid naar uit.

Laatste berichten

Praktische tips
Bijwerkingen